TC De Bempdekens

RTC De Bempdekens is een tennisclub waar onze leden zich naar hartelust kunnen uitleven, zowel recreatief als competitief. De club is opgericht in 1989 en staat bekend omwille van zijn gezelligheid en uitstekende tennisacademie. Sinds 2017 staat de tennisacademie onder leiding van Tom Baten. De tennisacademie behaalde dan ook het label Jeugdvriendelijke Tennisclub met erkende Kidstennisschool en Toptennisschool.


De club organiseert jaarlijks verschillende tornooien: het Driekoningen dubbel tornooi, Guldensporen enkeltornooi, 2 Kidstoer tornooien, Tienertoer tornooi en het Ethias tour tornooi… Daarnaast vinden er nog tal van andere activiteiten plaats o.a. de wekelijkse tennisavonden voor zowel dames als heren, kaartavonden, Surpriseavond, Mixavond, Lenteontbijt, Familiedag…

Accomodatie

RTC De Bempdekens bevat:

  • 412 leden
  • 6 verlichte buitenvelden (gravel)
  • 4 indoorvelden (rubber)
  • 1 Tennismuur
  • 1 beachvolleybalveld
  • Cafetaria met zowel zicht op de binnen- als buitenvelden

Tennisschool

Vanaf september 2017 zal de nieuwe tennisschool, nl. “Bempdekens Tennisacademie” onder leiding van Tom Baten, officieel zijn intrede doen op RTC De Bempdekens. Tom Baten zal alles samen met Wouter Gorris in goede banen leiden.


Tom Baten heeft reeds jaren ervaring in het opleiden van spelers en trainers. Door zijn werk voor de tennisfederatie en voor de Limburgse Tennisacademie kreeg hij later de kans om te werken met zowel nationale als internationale spelers. Door zijn job is Tom ook in contact gekomen met heel veel clubs, tennisscholen en andere coaches wat hem veel extra kennis heeft gegeven over het reilen en zeilen in andere clubs en tennisscholen.


Graag had Tom nu zijn ervaring gebruikt om de Bempdekens Tennisacademie verder uit te bouwen volgens de ambities van de club. Al verschillende jaren vertrokken er jongeren naar andere clubs om hun competitieniveau te verbeteren. In de toekomst hopen we ook deze jongeren aan de club te kunnen binden door onze eigen opleiding.